Amerikanske biblioteker har i mange år arbejdet med partnerskaber som en grundlæggende metode til at udvikle sig, samt skabe nye ressourcer. Derfor har Projektgruppen bag Ud af boksen været på studietur til Utah og Californien for at studere partnerskaber gennem besøg på biblioteker, virksomheder, frivillige organisationer m.v.

  

Studietur til Utah og Californien
Første besøg gik til Salt Lake city, Utah. Salt Lake City Library baserer i høj grad sit strategiske arbejde på partnerskaber. Det omgivende, nære samfund, the community, er centrum for strategierne.
Læs hele blogindlægget 

 

San José
San José er en kommune, der er præget af et meget højt antal førstegenerations indvandrere uden boglig baggrund. San José indviede i 2003 et fælles folke- og universitetsbibliotek.
Læs hele blogindlægget

 

Downtown Library og D-School Stanford University
Tredje dag på studieturen bød på flere interessante besøg uden for San Francisco. Første besøg var på Palo Alto Downtown Library, et forholdsvis lille bibliotek. Dagens andet besøg var på D. School på Stanford University.
Læs hele blogindlægget

 

Besøg på IDEO i Palo Alto
I Palo Alto besøgte vi design- og innovationsvirksomheden IDEO og mødte John Stoddard som er Senior Designer og leder projekter med fokus på nye services og produkter, samt hjælper kunder med organisatoriske forandringer som skaber bedre rammer for innovation.
Læs hele blogindlægget

 

Besøg hos bibliotekspartnere i San Francisco
Via Brian Bannon fra San Francisco Public Library fik vi mulighed for at komme i dialog med bibliotekets partnere og drøfte partnerskaber med dem – hvordan de selv arbejder med partnerskaber men også hvordan de oplever partnerskab med San Francisco Public Library og hvilke muligheder de ser i dette.
Læs hele blogindlægget