Ud af boksen er blevet til i et projektpartnerskab mellem Borgerservice og Biblioteker Aarhus, Roskilde Bibliotekerne og Roskilde Universitet. Projektet har desuden samarbejdet tæt med Det Informationsvidenskabelige Akademi og Dacapo A/S.

 

 

Logo for Kultur og borgerservice Aarhus Kommune

 

 

Hovedbiblioteket, Aarhus

Hovedbiblioteket er en del af Borgerservice og Biblioteker i Aarhus Kommune.
Hovedbiblioteket er et moderne, gratis og centralt videnscenter og kultursted.
Hovedbiblioteket formidler og levendegør medier på tværs af genrer og format og afholder ofte koncerter, udstillinger, debatter og litterære arrangementer.
Hovedbiblioteket har nu til huse i Mølleparken i bygninger fra 1934, men i 2014 flytter Hovedbiblioteket til havnen som en del af Urban Mediaspace.
Hovedbiblioteket har et stærkt fokus på at være et relationelt bibliotek – brugernes og byens by -, og derfor inviterer medarbejderne og ledelsen konstant borgere og partnere til at bidrage, hvad enten det gælder udviklingsprojekter, løbende forbedringer eller vores kommende Hovedbibliotek på Havnen. Videns- og kulturbyen Aarhus (PDF)

 

 

 

Logo for Roskilde Bibliotekerne

 

Roskilde Bibliotekerne

Roskilde Bibliotekerne består af seks lokalbiblioteker, en bogbus, to lokalhistoriske arkiver og Sjællands Stiftsbibliotek. Roskilde er desuden centralbibliotek for Region Sjælland og Bornholm. Roskilde Bibliotekerne er kommunens levende mødested for alle borgere. Det er borgernes vigtigste adgang til oplevelser, læring, viden og møder på tværs af generationer og baggrund. Roskilde Bibliotekerne styrker borgernes digitale kompetencer, så alle aktivt kan udnytte de nyeste digitale informations- og kommunikationsteknologier. Roskilde Bibliotekerne deltager aktivt i byudviklingen centralt og lokalt og styrker via partnerskaber de kommunale strategier om ’uddannelse og forskning’, herunder visionerne for ’liv i byen’ og ’universitetsbyen’ samt ’det musiske Roskilde’.
Roskilde Kommunes Bibliotekspolitik
Roskilde Bibliotekernes partnerskaber i Musikbyen Roskilde (PDF)

 

 

 

Logo for RUC

Roskilde Universitet (RUC)

Roskilde Universitet (RUC) er ansvarlig for den overordnede ledelse og koordination af CLIPS-projektet. CLIPS er forankret på Institut for Samfund og Globalisering (ISG), som specialiserer sig i interdisciplinær forskning og undervisning inden for områderne international udvikling, offentlig administration, socialvidenskab, globale studier og EU-studier.

Instituttet har mange faglige berøringsflader, som skaber spændende tværfaglige miljøer for både undervisning og forskning.

Institut for Samfund og Globalisering har ca. 800 studerende og 60 videnskabelige medarbejdere, og instituttet har desuden en meget aktiv ph.d.-skole med ca. 50 indskrevne ph.d.-studerende. Se projektbeskrivelsen for CLIPS-projektet (PDF)

 

 

 

 

 

 

Logo for IVA

 

Det Informationsvidenskabelige akademi

Det Informationsvidenskabelige akademi uddanner og forsker i informationsvidenskab og kulturformidling. IVA er lokaliseret i København og i Aalborg og har ca. 800 studerende og 60 videnskabelige medarbejdere. Informationsvidenskab og kulturformidling handler om videndeling mellem mennesker, og om hvordan man finder, bruger og skaber adgang til information og kultur på tværs af medier.

Se projektbeskrivelsen for Biblioteket i Byudviklingen – kreativitet, innovation og oplevelse (PDF)

 

 

 

 

 

 

 

Dacapo a/a

Dacapo a/s er et konsulenthus, som benytter sig af en unik blanding af konsulentydel-ser og interaktivt teater.

Vores konsulenter og skuespillere arbejder med forandrings-processer i relation til organisation, ledelse og personale – både i Danmark og i udlandet.

Vi gør hverdagens dilemmaer og besværligheder til brændstof for udviklings- og for-andringsprocesser – og relaterer det til organisationens mål og strategier.

Dacapo a/s deltager desuden i en række forskningssamarbejder, herunder CLIPS (PDF)  og SPIRE